In de fruitteelt is werk zat, kom ook helpen met de oogst!

Oproep aan werkzoekenden

Fruittelers in de gemeenten Neder-Betuwe en Buren doen samen met de beide gemeenten een oproep aan alle werkzoekenden. Vanwege het Coronavirus zijn er dit jaar minder arbeidsmigranten die kunnen helpen met het plukken van de oogst. Daardoor is er bij de fruitbedrijven werk zat voor iedereen die een (tijdelijke) baan zoekt. (Tekst loopt door onder de foto.)

Wethouder Van Someren bij Fruitbedrijf Den Haan 1

Wethouders Stefan van Someren (Neder-Betuwe) en Karl Maier (Buren) op bezoek bij Fruitbedrijf Den Haan in Buren

Tekort aan arbeidskrachten

Fruittelers uit de regio kunnen wel wat hulp gebruiken. De fruitboomgaarden in de regio hangen vol met fruit. Binnenkort begint de appel- en perenoogst. Maar er is een tekort aan arbeidskrachten om de ondernemers te helpen bij het plukken. Veel arbeidsmigranten zijn dit jaar niet naar Nederland gekomen. Ook het afstand houden, maakt het huisvesten van arbeidsmigranten lastiger dan voorheen. Terwijl er minder arbeidsmigranten zijn, zijn er juist meer werkzoekenden dan anders. Veel jongeren hebben aan het begin van de Coronacrisis hun baan verloren. Ook ZZP’ers zagen hun bron van inkomen opdrogen.

Wethouder Van Someren bij Fruitbedrijf Den Haan 2

Links op de foto Carolien Krouwel, presentatrice van regionale omroep SRC

Bemiddelen tussen vraag en aanbod

Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen, bemiddelen gemeenten Neder-Betuwe en Buren en tussen werkzoekenden en ondernemers. Wij geloven dat iedereen meedoet in de samenleving. Daarom voeren we een actief beleid om de werkgelegenheid in de regio te versterken.

Bent u beschikbaar en wilt u deze zomer werken in de fruitteelt?
Stuur dan een e-mail naar werk@buren.nl.