Gemeentelijke subsidie voor aanschaf AED of buitenkast

Nieuwe subsidieregeling

Gemeente Neder-Betuwe heeft een subsidieregeling in het leven geroepen voor de aanschaf van een Automatische Externe Defibrillator (AED) of een buitenkast hiervoor. Doel van de regeling is een dekkend netwerk van deze levensreddende apparaten in de gemeente. Dat vergrroot de overlevingskansen voor mensen die in Neder-Betuwe een hartstilstand krijgen.
De gemeenteraad had om een brede dekking van het netwerk van AED’s gevraagd en stelde middelen beschikbaar. Hierdoor kunnen inwoners of iemand van een bedrijf, vereniging of stichting financiële ondersteuning aanvragen voor de aanschaf van een AED of een buitenkast en dit belangrijke apparaat in ruil daarvoor voor iedereen toegankelijk maken door het aan te melden bij HartslagNu, het reanimatie-oproepsysteem van Nederland.

AED logo

Dekkend netwerk

Een AED-netwerk wordt door de Hartstichting als dekkend beschouwd als je binnen 6 minuten met een AED hulp kan bieden bij een hartstilstand. Slachtoffers die binnen 6 minuten gereanimeerd en gedefibrilleerd worden, hebben 25 % kans om te overleven na een hartstilstand.

Subsidieformulier en voorwaarden

Een aanvraagformulier en de voorwaarden van  deze subsidie bij aanschaf van een AED of een AED-kast zijn te vinden op de gemeentelijke website van Neder-Betuwe (Digitale Balie, zoekterm: AED).

AED-netwerk

De oproep aan inwoners en ondernemers is om de aanwezigheid van hun AED te melden bij HartslagNu. Dankzij dit netwerk kan bij een 112-melding van hartstilstand de dichtstbijzijnde AED aan burgerhulpverleners gemeld worden. Zo kan snel actie worden ondernomen voordat de hulpdiensten er zijn. De aanmelding bij HartslagNu is een voorwaarde voor de subsidie voor een AED of een AED-kast.

AED beperkt beschikbaar? Meld het!

Is uw AED beperkt beschikbaar? Ook dan stellen we aanmelding op prijs. Geef in het account (MijnHartslagNu.nl) bij beschikbaarheid aan op welke tijden de AED beschikbaar is.