Koningsspelen-maar-dan-anders in Neder-Betuwe

Op 17 april en ook daarna te volgen via facebook

Op vrijdagochtend 17 april zitten de leerlingen in Neder-Betuwe en Buren thuis startklaar om mee te doen aan de alternatieve Koningsspelen 2020.

Een prachtig beweegprogramma van de Buurtsportcoaches Neder-Betuwe en Buren is van 09:00 tot 12:00 uur live via facebook te volgen. Met leuke en handige tips tussendoor. De attributen voor deze beweeglessen zijn meestal in elk huis wel te vinden, van tafel tot wc-rol, lege fles, sokken of een mandarijn. Bekijk hier de materialenlijst

Ook na die ochtend is het allemaal terug te zien en kan het bewegen thuis in de herhaling. 
Het is een aanstekelijk programma. Opening en sluiting gebeurt – natuurlijk ook via het scherm –  respectievelijk door de wethouders Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe en Niko Wiendels van Buren.

Aanbod in de dorpen

Tussendoor is er veel leuks te zien over wat er allemaal kan in de dorpen op gebied van bewegen, sport en cultuur. Het gaat ook over een gezonde leefstijl: waterdrinken en fruit eten. En uiteraard is er aandacht voor de coronamaatregelen: anderhalve meter afstand, thuis of in de ‘thuin’ blijven en goed en vaak je handen wassen (2 x happy birthday). 

Buurtsportcoaches

Met gepaste afstand zijn deze Koningsspelen 2020 georganiseerd door de Buurtsportcoaches van Neder-Betuwe en Buren in samenspraak met de verenigingen. Via de scholen is ervoor gezorgd dat álle kinderen kunnen meedoen met een scherm en internetverbinding. 

Links naar facebookpagina’s

https://www.facebook.com/buurtsportcoachesNederBetuwe/
https://www.facebook.com/BuurtsportencultuurcoachesgemeenteBuren/

Voor vragen over deze activiteit of andere zaken, bijvoorbeeld over regelingen en het lokale Kindpakket, neem contact op met Joris Maier, t. 06-48 07 25 63 of e. kindpakketnederbetuwe@gmail.com