Koningsdag = Woningsdag

Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van de Koning

Lees hier de brief aan de Koning namens gemeente Neder-Betuwe

Vier Koningsdag in eigen huis of tuin

Het is mooi weer, veel mensen hebben vrij. Toch is deze Koningdag anders dan anders. We vieren dit feest thuis in eigen huis of tuin. Want met elkaar blijven we volhouden om de maatregelen op te volgen ter beteugeling van het virus. Wij zijn solidair! Ga je naar buiten, let goed op de 1,5 meter afstand en ga niet naar drukke plekken. Houd vol.

Volg hoe de Koning zijn verjaardag viert

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vieren Koningsdag ook thuis, op Paleis Huis ten Bosch. De Koning spreekt rond 10.00 uur een korte boodschap uit. Beelden van over de dag worden en om 16.00 uur sluit de Koning Koningsdag af door het glas te heffen tijdens de Nationale Toost. Via het platform www.koningsdagthuis.nl zijn zij te volgen.

Vlag en wimpel!

Hijst u ook vlag met wimpel, net als burgemeester Jan Kottelenberg?

Burgemeester Kottelenberg met vlag en wimpel

Fijne Koningsdag, binnen 'de perken'!

Tulpen in het plantsoen

Oranje tulpen in Stationsstraat Kesteren bij de boom die is geplant ter gelegenheid van het huwelijk van Koningin Beatrix en Prins Claus in 1991. (foto Alize Tijssen, Kesteren)

Lees ook: Feestklokken voor de Koning

Bij het gemeentehuis in de vroege ochtend

Geen aubade, natuurlijk wel de vlag in top mét wimpel, ter ere van de Koning.

Medewerkster facilitaire zaken bij een van de drie vlaggenmasten met rood-wit-blauw-oranje

Gemeentehuis in de vroege ochtend van Koningsdag 2020