Graag uw aandacht voor het Dorpsplein in Dodewaard

Dorpsplein = parkeergelegenheid

Het Dorpsplein in Dodewaard is opnieuw ingericht. Naast het uiterlijk van parkeergelegenheid zijn er ook duidelijke borden geplaatst. Zo geeft verkeersbord E4 aan dat het Dorpsplein is ingericht als zogenaamde ‘parkeergelegenheid’, dat wil zeggen dat u uitsluitend in de vakken mag parkeren.

Parkeergelegenheid

Tevens is de strook naast de Action ingericht als ‘gelegenheid voor het onmiddellijk laden en lossen van goederen’ (met verkeersbord E7). Laden en lossen betekent officieel: “Het onmiddellijk, nadat het voertuig tot stilstand is gebracht, bij voortduring inladen of uitladen van goederen van enige omvang of enig gewicht, gedurende de tijd die daarvoor nodig is.” Parkeren in deze laad- en losgelegenheid en boodschappen gaan doen bij een van de winkels is dus niet toegestaan. U mag daar alleen met uw voertuig parkeren op zaterdag ná 18.00 uur en op zondag.

Laden en lossen naast de Action

Bord Laden en lossen

Tot slot is de uitgang van het Dorpsplein wat grenst aan de Dalwagen duidelijk ontworpen als een zogenaamde ‘uitritconstructie’: bij het in- of uitrijden van het Dorpsplein moet u al het overige verkeer voor laten gaan.

Uitritconstructie Dorpsplein