Kinderen rennen voor zwerfafval

op vrijdag 20 september 2019

Hardlopen en zwerfafval opruimen. Dat deden zo’n 150 leerlingen van zes basisscholen in Neder-Betuwe op vrijdag 20 september tijdens de Keep it Clean Day. Buurtsportcoaches namen de kinderen op sleeptouw langs een traject van een tot twee kilometer rond hun school. Daar ruimden ze alle rommel op, die ze tegenkwamen. In totaal maakten de kinderen een traject van 12 kilometer schoon. (Tekst loopt door onder de foto's.)

Start 20-9-2019
De jaarlijkse actie heeft verschillende doelen. Een is dat kinderen zich bewust worden hoeveel afval mensen op straat gooien. Dit doel is bereikt. De kinderen waren verbaasd en reageerden met: “Wat ligt er veel!”

Een ander doel is dat kinderen meer bewegen en gezonde tussendoortjes eten. En meer kraanwater drinken dan drankjes uit drinkpakjes en flesjes. Dan krijg je minder suiker binnen en is er minder afval. Hiermee wordt toegewerkt naar een gezond gewicht voor kinderen. Dit helpt het doel van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Zwerfafval verzamelen 20-9-2019
Er deden leerlingen mee van de Isandraschool in IJzendoorn, het Palet en De Wegwijzer in Kesteren, de Houtkoperschool en de Rehobothschool in Ochten en de Prins Willem Alexander school in Echteld.

Verzameld afval 20-9-2019

Op de foto’s de start, hollend zwerfafval verzamelen en de ‘trofee’: volle zakken, die naar Avri kunnen.