“Nu word ik boomkweker, geen timmerman!”

Succesvolle tweede editie van Kom op de Kwekerij

Dat zei een jongetje tijdens een van de kinderprogramma’s tijdens de tweede editie van Kom op de Kwekerij op zaterdag 28 september. Jong en oud kwamen een kijkje nemen in de boomkwekerij sector. Een zeer succesvolle, leerzame en inspirerende open dag met een bezoekersaantal van ruim 1.250 personen. (Teksten lopen door onder de foto's.)

Kom od kwekerij 2

Bij J.D. van de Bijl in Lienden kwam om 10.00 uur burgemeester J. de Boer van gemeente Buren aan. Bezoekers werden met een speciaal ‘bomen-treintje’ naar onder meer machinaal bomen planten gebracht. Indrukwekkend vond de burgemeester de professionaliteit op deze open dag.
Betuws Planten Centrum had een speurtocht voor de hele familie uitgezet: zoeken en neuzen tussen de bomen!

Kom od Kwekerij 3

Bij Betuwe Plant konden kinderen het proces van een boompje van ent tot naar de klant volgen. En ondertussen genoot iedereen van het lekkers dat volop aangeboden werd. Elke bezoeker kreeg een goodiebag als dank voor zijn komst. De drie kwekers hebben hun beste beentje voorgezet en met hun professionele uitstraling indruk gemaakt op het talrijke bezoek.

Kom od Kwekerij 4

Bedankt
Bezoekers kwamen uit het hele land! Rotterdammers, op zoek naar een oplossing voor het stikstofprobleem, hoorden en zagen dat bomen zeer zeker bijdragen aan stikstofreductie. Werk mee aan een beter milieu, word boomkweker!
TCO bedankt alle bezoekers, toeleveranciers, Helicon VMBO Kesteren & Helicon MBO Geldermalsen hartelijk voor hun bijdrage aan deze succesvolle open dag. En natuurlijk Prima voor Elkaar en alle subsponsors.

Kom od Kwekerij 1

Kleurwedstrijd - wie wint?
De uitslag wordt in de tweede week van oktober bekend gemaakt.