Verhalenavond WOII in Kesteren

Het einde van de Tweede Wereldoorlog is bijna 75 jaar geleden. Daarom organiseert het Comité 4/5 mei Kesteren op 16 december om 19.30 uur in Ons Dorpshuis in Kesteren een verhalenavond over dit onderwerp.

Cees Verhaaf toont niet eerder vertoonde beelden van het dorp Kesteren waarin veel is gebeurd en de schade aan de bebouwing uiteindelijk groot was. Zie als voorbeeld de bijgevoegde foto van de Hervormde kerk aan de dijk.

Via interviews komen aan de orde: de Jodenvervolging, de onderwaterzetting en natuurlijk de betekenis van het verzetswerk van de groep Johannes van Zanten. Een Joods gezin, de familie Cohen uit Rotterdam, was ondergedoken in Kesteren en is uiteindelijk verraden door de lokale veldwachter. Ook de familie Frank uit Lienden was in Kesteren ondergedoken, maar waar vond dat plaats? Persoonlijke belevenissen worden verteld over de onderwaterzetting door de vijand van de Betuwe in december 1944.

Wij leven al bijna 75 jaar in vrijheid, maar dat is niet vanzelfsprekend. Daarom vertellen wij de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Komt u luisteren? Binnenkort volgt meer informatie.

Vernielde toren van Kesteren
De door de geallieerden op 24 april 1945 vernielde toren van Kesteren.