Uit de uitkering en weer aan de slag via Avri en Werkzaak Rivierenland

Door leerwerkroutes duurzaam aan het werk

Vandaag maakten 25 werkzoekenden kennis met het werken bij Avri. De werkzoekenden zijn vaak al lang werkloos of hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking waardoor zij moeilijk een baan vinden. Bij Avri kunnen zij hun kansen op een baan vergroten door bijvoorbeeld een leerwerkroute te doorlopen.
Stefan van Someren, wethouder in Neder-Betuwe, was aanwezig en sprak met de werkzoekenden. Van Someren: “De mensen zijn ontzettend enthousiast om aan de slag te gaan. Bij Avri zijn zij aan het juiste adres. Zij leren hier ontzettend veel; van hoe je op tijd op je werk komt tot hoe je in een team samenwerkt. Velen vinden na een Avri-traject een baan. Hoezo de ‘participatiewet mislukt’? Bij Avri is het een succes.”

Avri-Werkzaak nov 2019

Succesvolle aanpak

Avri werkt samen met Werkzaak Rivierenland om mensen uit een uitkeringssituatie te krijgen en aan een duurzame baan te helpen. Deze aanpak is succesvol. In een leerwerkroute leert een werkzoekende een vak in de praktijk. Doordat het traject langer is dan elders vaak het geval is, biedt het werkzoekenden een grotere kans op een duurzame baan.

Vaste banen

Op dit moment begeleidt Avri 90 mensen. Het merendeel komt vanuit een bijstand- of ww-situatie, Wia of Wajong. In de afgelopen twee jaar doorliepen 28 werkzoekenden een leerwerkroute. Avri heeft hiervan 10 mensen in dienst en 18 mensen zijn via Avri bij andere bedrijven aan de slag gegaan.