Nieuwe woningen aan de Nedereindsestraat 29, Kesteren

Exploitatieovereenkomst getekend

Het ziet er goed uit voor de beëindiging van de nu nog rommelige situatie aan Nedereindsestraat 29 in Kesteren. De half-afgebrande T-boerderij zal verdwijnen en de plek gaat straks ruimte bieden aan een kleinschalig woningbouwplan in de sfeer van een boerenerf.

Exploitatieovereenkomst

Op woensdag 27 november 2019 tekenden Joris-Jan Oosterhout van Jan Oosterhout Ontwikkeling BV uit Wijchen en wethouder Nees van Wolfswinkel van Neder-Betuwe de exploitatieovereenkomst. Daarmee belandt het project in de laatste fase. Ook het noodzakelijke bestemmingsplan is inmiddels in procedure en ligt tot en met 2 januari 2020 ter inzage. Naar verwachting wordt dit plan in april 2020 ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.  

Geschiedenis

Wethouder Van Wolfswinkel is blij dat er op deze plek eindelijk gebouwd kan worden en ook met de manier waarop. “Het is een bijzondere locatie. De ontwikkelaar heeft, in samenspraak met het Gelders Genootschap, de sfeer van het perceel goed aangevoeld en weten om te zetten in een kleinschalig plan dat recht doet aan de omgeving.”

Karakteristieke buurt

De beoogde woningen vormen samen één geheel en doen denken aan de voormalige situatie van boerderij met boerenerf. Joris-Jan Oosterhout: “Het voorste blok van drie woningen langs de Nedereindsestraat verwijst naar die oude boerderij. Daarachter komen zes rijwoningen, twee twee-onder-een-kapwoningen en twee geschakelde patiowoningen die samen de uitstraling krijgen van schuren op het achtererf. Geheel in stijl met de oude situatie krijgt de entree aan de Nedereindsestraat een statig hekwerk en bomen van oude fruitrassen. De laanbeplanting langs de openbare weg blijft.”

Nees van Wolfswinkel (l) en Joris-Jan Oosterhout (rechts)

Joris-Jan Oosterhout van Jan Oosterhout Ontwikkeling BV (rechts) en wethouder Nees van Wolfswinkel van Neder-Betuwe (links)

Plattegrond locatie Nedereindsestraat 29, Kesteren