Wie verdient een koninklijke onderscheiding?

Voorstellen voor de Lintjesregen in april 2020 moeten uiterlijk 1 juli 2019 bij de gemeente worden ingediend.

Kent u iemand die zich minimaal 15 jaar belangeloos inzet of heeft ingezet voor de samenleving? Het gaat dan niet alleen om bestuursfuncties, maar ook om bijvoorbeeld iemand die een vereniging jarenlang draaiende houdt. Of om iemand die zich langdurig en intensief inzet voor de medemens. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk deze personen voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau.

Een Koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden:

• bij de jaarlijkse ‘lintjesregen’ op de dag voor Koningsdag
  • bij een bijzondere gelegenheid, zoals een afscheid of jubileum

Hoe dient u een voorstel in?

U dient een aanvraag voor een koninklijke onderscheiding in bij de burgemeester van de gemeente waarin de voor te dragen persoon woont. Neem over de haalbaarheid eerst even contact op met het bestuurssecretariaat, tel. 14 0488. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.lintjes.nl. Vanzelfsprekend worden alle aanvragen vertrouwelijk behandeld.

Lintjesregen 2020