Van handtekeningenactie naar voetbalkooi, opening 10 mei met freestyle clinic. Kom kijken!

Kom jij ook meedoen? En komt u kijken? Welkom om 18.30 uur in Opheusden aan de Vuurdoornstraat. Bij de voetbalkooi.

Het begon met het ophalen van handtekeningen voor een plek in Opheusden om te voetballen. Nu staat er een voetbalkooi aan de Vuurdoornstraat in Opheusden, naast sporthal De Biezenwei, die op vrijdag 10 mei om 18.30 uur officieel wordt geopend door wethouder Herma van Dijkhuizen. Freestyler Guido van Moorselaar geeft daarna een demo en clinics ‘freestyle voetbal’. Wie zin heeft om mee te doen is welkom.

Een mooi plek in Opheusden om een balletje te kunnen trappen was er eigenlijk niet. Daarom vroegen Dominik, Wesley en Bartlek samen met jongerenwerker Ralf Reinders aan de gemeente of hiervoor geen oplossing was. Zij dachten mee over het waar en hoe en gingen de buurt in om handtekeningen op te halen voor steun. De voetbalkooi aan de Vuurdoornstraat staat er inmiddels en de jeugd weet die al goed te vinden. Het is er een met geluiddempend materiaal zodat de omwonenden geen last van het voetballen hebben.

Flyer opening voetbalkooi

Uppers, lowers en sitdowns

Na de opening door de wethouder geeft Guido van Moorselaar een demonstratie freestyle en twee clinics. Freestyle voetbal is een passie en een missie voor Guido, bekend van onder andere ‘Zapp sport’ en ‘Leer Freestyle Voetbal’ op Youtube. Tijdens de clinics leert hij aan de deelnemers de basis van freestyle voetbal: uppers, lowers en sitdowns.

Kom jij ook meedoen? En komt u kijken? Welkom om18.30 uur in Opheusden aan de Vuurdoornstraat. Bij de voetbalkooi.