Voorkom diefstal van uw (brom)fiets!

Tips van wijkagent Jeroen de Groot

Helaas heeft de politie een toename van het aantal scooterdiefstallen in Kesteren geconstateerd. De politie surveilleert extra in de wijk. Wijkagent Jeroen de Groot geeft tips om diefstal van uw (brom)fiets te voorkomen.

Wijkagent Jeroen de Groot

Niet iedereen kan zijn eigen fiets, brommer of scooter goed omschrijven, weet wijkagent Jeroen de Groot. “Weet u alleen maar dat het een groene damesfiets met een kinderstoeltje is, dan maakt dit het een stuk moeilijker om uw tweewieler op te sporen. Noteer op bijvoorbeeld een fietsregistratiekaart zo veel mogelijk kenmerken van uw voertuig, zoals merk en framenummer of chipnummer. Bewaar deze voor het geval uw fiets of bromfiets gestolen wordt. Let erop dat u het framenummer noteert en niet het serienummer. Uit de internetaangiften blijkt dat veel mensen die vergissing maken. Daarnaast kunt u de fietsenmaker vragen om uw postcode en huisnummer in het frame te graveren.”

Zet uw fiets op slot

“Het klinkt logisch, maar zet uw fiets, brommer of scooter altijd op slot, ook als u maar even weg bent”, adviseert wijkagent Jeroen de Groot. “Het is verstandig de fiets met een extra beugel- of kabelslot vast te zetten aan een vast voorwerp of aan de fiets van iemand waar u mee bent. Als er een bewaakte fietsenstalling in de buurt is, maak daar dan gebruik van.”

Doe altijd aangifte

Als uw fiets, brommer of scooter toch gestolen wordt, doe dan meteen aangifte bij de politie. Dat kan via internet op www.politie.nl, of op afspraak op het politiebureau. Als u een indicatie heeft in de richting van een verdachte doe dan altijd aangifte op het politiebureau. “Neem de gegeven van de fiets, brommer of scooter mee, zoals merk en framenummer en de aankoopnota. Alleen wanneer u aangifte heeft gedaan, kan een gevonden fiets, brommer of scooter door de politie worden teruggegeven”, aldus wijkagent Jeroen de Groot.