Superstart JOGG Neder-Betuwe

Dinsdag 12 maart

JOGG Neder-Betuwe

Leerlingen op het plein aan het (touwtje) springen, een waterkoeler voor elke school en een enthousiaste Erben Wennemars die met huisarts Jeroen Jonker en JOGG-regisseur Joris Maier aan kop ging van renners, fietsers en skeelers. Afgelopen dinsdag trok dat peloton door heel Neder-Betuwe. De aftrap van JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, dat door de gemeente is uitgerold onder de vlag ‘Neder-Betuwe Bloeit’.

JOGG Neder-Betuwe

Fruitbedrijf Van Westreenen, Dekker IJzendoorn, Base & Recreatiepark De Linie, smoothies stonden onderweg klaar bij FruityLine en dan waren er de waterkoelers, voor elke schoollocatie één en beschikbaar gesteld door Prima voor Elkaar in Ochten.  Onderweg was er fantastische support vanuit het bedrijfsleven! Fietsen waren beschikbaar dankzij Van den Dikkenberg Tweewielers, appels en peren werden onderweg uitgedeeld door Prima voor Elkaar in Ochten.

JOGG-gemeente

Sinds 11 december 2018 is gemeente Neder-Betuwe officieel een JOGG-gemeente. Het betekent dat in samenwerking met partijen gewerkt wordt aan bewustwording van de leefstijl, bij kinderen en jongeren maar ook bij volwassenen. Gezonder eten en meer bewegen aantrekkelijker maken. Kortom, samen zorgen voor een gezonde omgeving. De gemeente vervult hierin een spilfunctie en Joris Maris is de JOGG-regisseur.

Een impressie van de dag

Bekijk hier het filmpje van VeldersFilm.