Sportieve start JOGG in Neder-Betuwe

Hardlopers, fietsers en steppers gaan op dinsdagochtend 12 maart – in de Week van de gezonde jeugd - in estafette langs alle scholen in Neder-Betuwe. Om bewegen te promoten, net als water drinken.

Logo Neder-Betuwe Bloeit

Logo JOGG

Een sportieve start van JOGG, het programma voor Jongeren op Gezond Gewicht dat wordt uitgerold door ‘Neder-Betuwe Bloeit’. Schaatser en JOGG-ambassadeur Erben Wennemars  loopt mee en opent om 8:30 uur op de Prins Willem Alexander school in Echteld het ‘JOGG kick off evenement’. Voor elke school is er een waterkoeler. Wethouder Herma van Dijkhuizen: “JOGG is voor iedereen! Jongeren maar ook volwassenen willen we uitdagen om meer te gaan bewegen. Loop of fiets je ook een deel mee op 12 maart?”

Route

Joris Maier, de Neder-Betuwse JOGG-regisseur, doet samen met onder anderen huisarts Jeroen Jonker hardlopend de hele route, Wennemars loopt van Echteld tot Kesteren. Veel mensen volgen een deel van het traject, hardlopend, op de step of op de fiets. Onder hen de buurtsportcoaches, Roparunteam de Betuwe Runners, medewerkers van de GGD, Mozaiëk en Welzijn Rivierstroom, diëtisten en zorgmedewerkers, mensen uit de politiek, onderwijs, gezondheidszorg en medewerkers en het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe. Bekijk hier de route.

Rennende kinderen

Schoolplein

De start is om 08.30 uur in Echteld bij de Prins Willem-Alexanderschool. Met de leerlingen worden beweegoefeningen gedaan en dan volgens een strak schema door naar de volgende scholen in IJzendoorn, Ochten, Kesteren, Opheusden en ten slotte Dodewaard. Op alle schoolpleinen staan leerlingen klaar om de waterkoeler in ontvangst te nemen en het starsein van JOGG te geven.

Waterkoeler

In de karavaan gaat een hele serie waterkoelers mee, voor elke peuterspeelzaal, basis- en middelbare school één. Ze zijn gesponsord door Prima voor Elkaar uit Ochten. Dat komt goed uit want het thema van de komende Koningsspelen is ‘Water drinken’. En ook daarna, want water drinken is gezond.

JOGG-gemeente

Sinds 11 december 2018 is gemeente Neder-Betuwe officieel een JOGG-gemeente. Het betekent dat met een JOGG-programma op een integrale manier gewerkt wordt aan bewustwording van de leefstijl bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-19 jaar. Publieke en private partijen werken samen met lokale partners om gezonder eten en meer bewegen voor kinderen makkelijker en aantrekkelijker te maken, kortom, samen zorgen voor een gezonde omgeving. De gemeente vervult hierin een spilfunctie, Joris Maier is de JOGG-regisseur.