Neder-Betuwe doet mee aan Bos Battle

op 12 maart

Tijdens een kleine en leuke bijeenkomst op 12 maart is door Stichting Urgenda, wethouder Stefan van Someren (Duurzaamheid) en twee kinderen die spontaan kwamen helpen een appelboom geplant (gedoneerd door Tree Centre Opheusden / De Batterijen). Het planten van de boom die staat in de natuurspeeltuin aan de Goudenregenstraat in Opheusden is n.a.v. een verzoek van Stichting Urgenda.

Bos Battle
De Urgenda-appelboom (gedoneerd door Tree Centre Opheusden/ De Batterijen) wordt geplant aan de Goudenregenstraat in Opheusden

Het planten van de appelboom in Neder-Betuwe was tijdens de Gelderse Bos Battle van Urgenda: een zoektocht naar ruimte voor nieuwe natuur. Dat kan om hele hectares gaan voor nieuw bos, maar ook groene daken, vlinderbosjes of bijvoorbeeld tiny forests.

Dinsdag de 12e werd met een Tesla en appelbomen door Gelderland gereden en werd in Opheusden de appelboom geplant. Gemeente Neder-Betuwe werkt hier graag aan mee om aandacht te vestigen op het belang van bomen in onze gemeente.

De Bos Battle van Urgenda is gestart in Scherpenzeel, Culemborg, Ede, Buren en Neder-Betuwe.

Bos Battle: een zoektocht naar ruimte voor nieuwe natuur. Want nieuwe natuur is de beste manier om twee belangrijk problemen een halt toe te roepen: biodiversiteitsverlies en klimaatverandering. Bomen zorgen voor CO2 opslag, verkoeling, een betere afwatering, schonere lucht, bewezen blijere mensen en zijn een tehuis voor insecten en vogels.