Incidentele huur van gemeentelijke sportaccommodaties

De gemeente Neder-Betuwe is verantwoordelijk voor het beheer en de verhuur van de gemeentelijke sportaccommodaties. Scholen en verenigingen maken als vaste gebruikers op basis van een gebruikersovereenkomst gebruik van deze accommodaties. De uren die daarna overblijven kunnen door uiteenlopende huurders worden gereserveerd (zaalvoetballen, kindersportactiviteit etc.). In het verleden gebeurde dit tegen contante betaling aan de gebouwenbeheerders.

Per 1 april 2019 komt daarin verandering, door de ingebruikname van een nieuw gemeentelijk verhuurprogramma. Incidentele huurders kunnen dan de beschikbare uren via dit verhuurprogramma digitaal raadplegen en bij beschikbaarheid tijd en ruimte reserveren. In dit geval gaat het dan om de sporthallen De Biezenwei in Opheusden, De Leede in Kesteren en De Eng in Dodewaard.

Iedere huurder kan onder zijn unieke gebruikersnaam (mailadres) een wachtwoord aanvragen. Aansluitend kan de beschikbare capaciteit worden geraadpleegd en een beschikbare ruimte worden gereserveerd. Reservering is alleen mogelijk wanneer betaling via een iDeal betaalfunctie vooraf heeft plaatsgevonden. Dit betekent dat reservering en contante betaling via de beheerders niet langer mogelijk is.

Op de gemeentelijke website is, onder Digitale Balie, nadere informatie geplaatst over hoe het verhuurprogramma kan worden gebruikt. Reguliere gebruikers zijn via een brief op de hoogte gebracht van deze verandering.

Voor nadere informatie over het huren van gemeentelijke sportaccommodaties kunt u contact opnemen met de coördinerend accommodatiebeheerder, de heer J. Vermeer, via het algemene telefoonnummer 14 0488, inspreken Neder-Betuwe.