Gratis compost op 30 maart

Compost: bodemverbeteraar en goed voor het milieu

Op zaterdag 30 maart is het weer Compostdag. Op de gemeentewerf aan de Betuwestraatweg 6 in Kesteren kunnen inwoners tegen inlevering van de bon uit de krant (gemeentepagina van Hét Gemeentenieuws van woensdag 13 maart 2019) vanaf 08.30 tot 12.30 uur gratis compost halen. Voor elk huishouden drie zakken van 20 liter. Mede dank zij Avri. De gratis compost is een bedankje aan de inwoners voor het gescheiden aanleveren van GFT-afval.

Het is - beperkt -  toegestaan om ook voor iemand anders compost mee te nemen. U kunt maximaal drie bonnen tegelijk inleveren (dus 9 zakken). We hebben 2.880 zakken van 20 liter in voorraad. Let op: op=op.

Compostbon
De compostbon uit de krant

Compost: bodemverbeteraar

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

En goed voor het milieu

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Verkeersveiligheid

Op de werf in Kesteren geldt tijdens Compostdag een rijroute. Houd u aan de aanwijzingen van onze medewerkers. Mocht u buiten onze werf in de rij moeten wachten met uw auto, wilt u dan zoveel mogelijk rechts blijven zodat doorgaand verkeer er nog langs kan. Houd hiervoor de rotonde zo veel mogelijk vrij.