Gaat het meevallen?

Bijna lente en dan zien we ze weer vaker: de skaters die met gemak door Neder-Betuwe rollen of de beginnelingen die een poging doen. Mij herinnert het aan vroeger tijden; toen waren er alleen rolschaatsen maar dat wás toch leuk!

Frisse blikken op mijn spreekuur, één van de vele mooie kanten van het wethouderschap. Er kwamen twee tienerdames op bezoek. Zonder skates, dat wel, maar met een goed verhaal en handtekeningen voor een skatepark, ergens in Dodewaard. En een paar weken later gebeurde het nog eens, al waren het deze keer tienerheren en uit Opheusden. “Probeer samen iets te regelen” zei ik en dat deden ze. Ze kwamen terug met één plan voor een skatepark ergens in het midden.

Toen de nieuwe raad vorig jaar aan de slag ging is afgesproken dat er meer speelruimte moet zijn voor de oudere jeugd. Letterlijk en figuurlijk. Op een presenteerblaadje kreeg ik van de jeugd een mooie plek. Maar dan! Wat een boel geld kost het om een stuk grond glad te maken én te asfalteren. Een tegenvaller, voor mij want dat kost een lieve duit en gaat ons budget écht te boven. En een tegenvaller voor de jongelui die ik vervolgens heb aangeraden om eens met ondernemers te praten; die hebben wel vaker goeie ideeën. Crowdfunding, een bijdrage, materieel of? Wat zou het fantastisch zijn als wij allemaal straks samen kunnen skaten op ons eigen park! Soms vallen dingen misschien toch mee.

Herma van Dijkhuizen

Herma van Dijkhuizen
Wethouder in Neder-Betuwe van o.a. Speelruimtebeleid
hdijkhuizen@nederbetuwe.nl