Echtpaar J. van Eldik-Roelofsen uit Ochten 60 jaar getrouwd

op dinsdag 19 maart 2019

Op dinsdag 19 maart 2019 was het zestig jaar geleden dat de heer J. van Eldik (Johan, 85 jaar) en mevrouw J.C. van Eldik-Roelofsen (Joke, 81 jaar) uit Ochten trouwden. Namens de gemeente bracht burgemeester A.J. Kottelenberg het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Echtpaar Van Eldik

Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer J.C.G.M. Berends.

De wieg van zowel de heer Van Eldik als die van zijn echtgenote stond in Opheusden. Beide echtelieden trouwden daar ook op 19 maart 1959. Direct na het trouwen zijn zij naar Rhenen verhuisd, waar zij ruim 27 jaar woonden. Daarna kwamen zij in Ochten terecht, waar ze nu al bijna 33 jaar wonen.

Echtpaar Van Eldik heeft 8 kinderen gekregen, en inmiddels is het gezin uitgebreid met 23 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Johan van Eldik werkte meer dan 60 jaar als boekhouder/ procuratiehouder bij Leccius de Ridder: eerst bij de voormalige kalkzandsteenfabriek Leccius de Ridder in Rhenen, daarna bij Lechius de Ridder Fruitexploitatie. Daarnaast verzorgde hij gedurende zo’n 50 jaar op twee avonden per week de boekhouding van Carrosseriefabriek Willemsen in Kesteren. Joke van Eldik zorgde ervoor dat alles binnen het gezin op rolletjes verliep.

In besloten kring, met kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en broers en zussen, staat echtpaar Van Eldik stil bij het diamanten huwelijksjubileum.

Echtpaar Van Eldik
Foto's door Foto Van Beek Dodewaard