Boomfeestdag 20 maart aan de Molendam in Ochten

Het is weer bijna voorjaar en dus weer tijd voor de Boomfeestdag.

Traditiegetrouw plant de gemeente Neder-Betuwe ook dit jaar een aantal bomen op deze dag. De activiteiten rondom de 63e viering van de Boomfeestdag vinden dit jaar plaats aan de Molendam in Ochten. Vanaf 10.45 uur is er een ontvangst met koffie en lekkers op de groenstrook aan de Molendam waarna wethouder Duurzaamheid Stefan van Someren om 11:00 het startsein geeft voor het officiële programma.

Nieuwe bomen voor de Molendam in Ochten

Leerlingen van groep 7 van de Rehobothschool zullen aan de Molendam acht Perzisch IJzerhout (Parrotia persica) planten met assistentie van wethouder Stefan van Someren. De keuze voor het Perzisch IJzerhout is gemaakt door bewoners en omwonenden van de Molendam. Zij hebben een keuze mogen maken uit drie boomsoorten ter vervanging van de zieke kastanjebomen en voor een herstel van de boomstructuur aan de Molendam. De voorkeur ging uit naar deze robuuste laanboom die in de herfst prachtig kleurt en 10 tot 12 meter hoog kan worden.

Bomen goed voor het klimaat

Dit jaar staat de Boomfeestdag in het kader van de klimaatdoelen. Door het organiseren van de Boomfeestdag willen we de kinderen bewuster maken van het belang van het gemeentelijk groen en de openbare ruimte voor het klimaat. Met het planten van de nieuwe bomen dragen de kinderen op hun beurt weer een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen. Met de  bomen zal een Tijdcapsule worden geplant die herinnert aan de Boomfeestdag 2019 en verwijst naar het klimaatbeleid van de gemeente Neder-Betuwe.

Van harte welkom

U bent van harte welkom bij de Boomfeestdagactiviteit op 20 maart. Aanmelden is niet nodig. Voor vragen over de Boomfeestdag kunt u contact opnemen met Nanneke van der Heijden via nheijden@nederbetuwe.nl

Boomfeestdag