Wandelpad rond waterberging wijk Herenland Opheusden geopend

Met bedenker Arie van Ballegoijen

Met het schroeven van het naambordje ‘Wandelpad rondom waterberging’ op een houten post en natuurlijk een ommetje met bedenker Arie van Ballegoijen voorop is vorige week in Opheusden het nieuwe wandelpad in wijk Herenland Opheusden geopend.

Hiermee is de winnende inzending 2018 van de prijsvraag ‘Landschapsfonds Neder-Betuwe’ uitgevoerd en het wandelpad voor iedereen toegankelijk.

Eerste wandeling op het nieuwe pad
De eerste wandeling over het officieel geopende pad

Gezamenlijk project
Het naamplaatje is stevig bevestigd; door bedenker Arie van Ballegoijen, Hans Hooijer namens K3Delta,  Gerard Jonkers namens Geldersch Landschap & Kasteelen en wethouder Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe. Van Dijkhuizen toonde zich enthousiast over het Landschapsfonds en het aangelegde wandelpad: “K3Delta is in onze gemeente aan het werk, maar heeft onder meer via het Landschapsfonds ook oog voor de omgeving. Dit wandelpad is een aanwinst voor Opheusden. Dat we onze inwoners kunnen betrekken bij initiatieven als deze vind ik geweldig.”

Het wandelpad
Het wandelpad is onder meer bereikbaar via de parkeerplaats bij het sportpark aan de Van Maanenstraat en ook via de Viergeverstraat. Het pad is 500 meter lang en loopt door het groen. Het is aangelegd door een lokaal bedrijf: Van de Bijl & Heierman. 

Het hele gezelschap
Vanaf links: Titus Haverkamp (K3Delta), wethouder Herma van Dijkhuizen, Gerard Jonkers (Geldersch Landschap en Kasteelen), Arie van Ballegoijen, Hans Hooijer (K3Delta), Anton Mauritz,  Albertus Verwoert en Martin Stufken (Van de Bijl & Heierman).

K3Delta

K3Delta, gespecialiseerd in duurzame gebiedsontwikkeling bij de winning van zand, grond en klei, is bezig met de realisatie van het plan Lingemeren tussen Neder-Betuwe en Buren. In 2014 sprak het bedrijf met de gemeente Neder-Betuwe af om in de komende jaren verschillende zaken, genoemd in het gemeentelijke Landschapsontwikkelingsplan, tot stand te brengen. Dat doen zij onder andere via het jaarlijks beschikbaar stellen van €10.000,- voor ideeën van inwoners, verenigingen en stichtingen.

Mooie inzendingen gerealiseerd

Het wandelpad rondom de waterberging bevindt zich in goed gezelschap: eerdere jaren kwam er een wandelpad langs de Linge in Opheusden, een wandelpad in Dodewaard en een groen schoolplein in Ochten.

Foto’s: Foto Van Beek, Dodewaard