Vragen en antwoorden 112-storing

Bericht van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Op 24 juni 2019 was er een landelijke storing van 112. Door de Veiligheidsregio is direct opgeschaald naar GRIP 2. De hulpdiensten hebben met een noodnummer de hulpverlening in stand gehouden. Omstreeks 20.00 uur werkte 112 weer.

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Ik heb emotionele schade, waar kan ik terecht?

U kunt contact opnemen met de psychosociale hulp van de GGD, telefoon 088 - 144 71 44.

Ik heb economische schade, waar kan ik terecht?

Neem contact op met uw verzekeraar.

Hoeveel meldingen zijn er binnengekomen?

Via de brandweer zijn 5 meldingen verder geholpen.

Waarom kwam er zo laat een NL Alert? Ik heb geen NL Alert gekregen?

Door een technische storing was het lastig om het bericht verzonden te krijgen en duurde het soms wat langer. De NL Alert heeft ook daardoor niet iedereen bereikt. We hebben wel direct en voluit alle social-mediakanalen gebruikt om inwoners te informeren. Ook gemeenten in de regio hebben hun kanalen gebruikt.

Waarom zijn er zoveel NL alerts verstuurd?

Verschillende veiligheidsregio’s hebben een NL Alert uitgestuurd. Daarin was soms overlap. Daarnaast: beter te veel dan te weinig.

Waarom niet landelijk aangepakt, dat is toch veel logischer?

We wilden zo snel mogelijk opschalen. Regionale opschaling gaat nu eenmaal sneller. Een evaluatie zal moeten leren of het een volgende keer anders zou kunnen/moeten.

Waarom is er geen backup voor 112?

Dit is een vraag die moet worden op landelijk niveau. Met noodnummers hebben we bereikbaarheid overeind gehouden.

Wat was het beeld? Was er onrust?

Nee, helemaal niet, daarvan is ons niet gebleken.

Wie kan ik bellen voor:

Psychische hulp:
telefoon 088 - 144 71 44.

Schade:
neem contact op met uw verzekeraar

Vragen politiemeldingen:
telefoon 0900-8844