Start zwerfafvalbrigade in Neder-Betuwe

Help je mee aan schone en opgeruimde kernen en buitengebieden?

Een uitnodiging aan iedereen in Neder-Betuwe die wil meehelpen aan een opgeruimd landschap: kom op zaterdag 6 juli om 11.00 uur naar ’t Ambtshuis, Dorpsplein 6 in Kesteren. Na koffie, thee en iets lekkers gaan we tot ongeveer 13.00 uur samen als de nieuwe zwerfafvalbrigade Neder-Betuwe aan de slag met een opruimactie in de omgeving van Kesteren. 

Start van de zwerfafvalbrigade. Doe mee!

Deze gezamenlijke actie - handschoenen, grijpers en afvalzakken zijn beschikbaar - betekent versterking van de inwoners in Neder-Betuwe die al regelmatig op eigen houtje hun eigen buurt schoon houden of die graag willen helpen bij een opgeruimd landschap. Het is ook een belangrijk signaal  naar anderen: zorg met elkaar voor een leefbare schone omgeving. 

Vervolg

In de week van de World Cleanup Day (zaterdag 21 september) is het de bedoeling dat de zwerfafvalbrigade Neder-Betuwe, hopelijk iets uitgebreid, een ander gebied aanpakt.

Tegengaan zwerfafval: belangrijk agendapunt

Het tegengaan van zwerfafval staat hoog op de agenda van gemeente Neder-Betuwe. Daarom faciliteert de gemeente initiatieven van inwoners en organisaties die hierbij willen helpen. Hoe meer hoe liever. Nauw betrokken bij dit initiatief zijn onder meer Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Welzijn Rivierstroom en Natuur en Milieu Educatie-Centrum Midden-Betuwe.

Aanmelding en meer informatie

Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u contact opnemen met Tijl Essens van Stichting Landschapsbeheer Gelderland: t. 06-14135745 | e. t.essens@landschapsbeheergelderland.nl