Lezen en schrijven moeilijk? Kom naar het Leerpunt Neder-Betuwe

Leer het in het Leerpunt Neder-Betuwe

Wees welkom bij het Leerpunt Neder-Betuwe. Elke maandag van 9.00 – 11.00 uur. In de bibliotheek van  Ons Dorpshuis, Nedereindsestraat 27a in Kesteren. Het is gratis.

In Neder-Betuwe heeft zo’n 11 tot 13% van de inwoners moeite met lezen en schrijven. Het Leerpunt Neder-Betuwe helpt gratis om daar goed in te worden. Als u iemand bent of kent die lezen, schrijven en computeren lastig vindt, bestaat de mogelijkheid om te oefenen met lezen en schrijven. Ook het leren en oefenen van computervaardigheden en van de Nederlandse taal is mogelijk. De medewerkers staan graag klaar om mensen te helpen, ook met concrete vragen. Bijvoorbeeld over online formulieren invullen, belangrijke brieven of bijsluiters goed begrijpen of een duidelijke brief of e-mail schrijven naar een instantie. Of, als het om gezondheid gaat, informatie zoeken over gezonde voeding, bewegen en ziekte.

Breder in Rivierenland is het online platform SamenWel! onder het motto ‘Alles is gezondheid’ op 12 juni begonnen met een stevige belofte. Het doel ervan is de focus op laaggeletterdheid en gezondheid vast te houden. In SamenWel! zijn de Bibliotheek Rivierenland, de GGD-Gelderland Zuid en Ziekenhuis Rivierenland verenigd. Partners met wie ze samenwerken zijn Rijnbrink, Rabobank West Betuwe, Fruitdelta en Omroep Gelderland. SamenWel! nodigt nieuwe partners nadrukkelijk uit zich ook aan te sluiten. Zij zijn bereikbaar via 0344 639940 en samenwel@bibliotheekrivierenland.nl.