Verenigingen, iets voor jullie? Waaljutten!

Voor een schone en beleefbare Waal

Gemeente Neder-Betuwe zoekt verenigingen die willen meehelpen om een tracé langs de Waal schoon te maken. Het maakt de Waalomgeving schoner, het is goed voor de teamgeest en het levert € 800 voor de clubkas op. Er zijn actiezaterdagen in oktober en in april.

In negen gemeenten waaronder in Neder-Betuwe gaan vrijwilligers, de Waaljutters, de uiterwaarden van de Waal weer schoonmaken. Doen zij dit niet, dan belandt het afval door de wind of het regenwater in de Waal. Uiteindelijk stroomt het afval naar zee en de oceanen, waar de plastic soep veel schade toebrengt aan het zeeleven.

Verenigingen

Diverse verenigingen doen al vijf jaar mee met deze actie in Neder-Betuwe. Nieuwe aanmeldingen zijn welkom. Er staat een vergoeding van € 800,- voor een voorjaars- en najaarsactie op een zaterdag. Op deze manier raken inwoners en maatschappelijke organisaties actief betrokken bij de mooie uiterwaarden in hun achtertuin.

Waaljutters

Aanmelding en informatie

Verenigingen die hun steentje bij willen dragen in Neder-Betuwe kunnen zich aanmelden via info@nederbetuwe.nl. Voor informatie over het project in deze gemeente: Johan Kok, bereikbaar tussen 18:00 en 20:00 uur via tel. 06-47767033.

Het project ‘Schone en beleefbare Waal’ wordt uitgevoerd in de gemeenten West Betuwe, Lingewaard, Maasdriel, Overbetuwe, Neder-Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel en is gebaseerd op de succesvolle ervaringen van het project Schone Maas in Limburg, waar vorig jaar 75 trajecten zijn schoongemaakt. Meer informatie is te vinden op https://www.schonerivieren.org.