Ruim 300 aanmeldingen voor Winst uit je woning

Positieve belangstelling voor duurzaamheidsmaatregelen

Sinds de start van de advies- en inkoopactie begin juni hebben al meer dan 300 bewoners interesse getoond in duurzaamheidsmaatregelen. Denk aan zonnepanelen, vloer- en  spouwmuurisolatie of isolatieglas. De grootte van de actie en de efficiënte aanpak bieden kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen. Hierdoor kunnen de investeringen in zonne-energie en isolatie nog sneller worden terugverdiend.

De campagne duurt tot 11 augustus 2019. De organisatie ‘Winst uit je woning‘ informeert bewoners hierover tijdens een bezoek aan huis. Ook op de site www.winstuitjewoning.nl is alle informatie over de actie te vinden. Bewoners met vragen kunnen bellen met de helpdesk op: 023-583 6936.

Stefan van Someren Winst uit je Woning eind juni 2019

De informatieavond in het gemeentehuis eind juni onder leiding van wethouder Stefan van Someren.

Waarom investeren?

De overheid wil in de toekomst naar aardgasloze woningen. De aardgasprijs gaat flink stijgen waardoor het verstandig is om nu al te starten met minder gas te verbruiken. Isolatie van vloer en spouwmuur bespaart energie en kosten én maakt het huis een stuk comfortabeler. U ervaart minder last van koude voeten en tocht. Ook plaatsen van HR++ glas in een hoekwoning bespaart al snel € 250,- per jaar. U kunt al een compleet geïnstalleerd en werkend zonnepanelen-systeem voor € 3.000,- aanschaffen dat in 6 tot 8 jaar is terugverdiend en minimaal 25 jaar meegaat. De 21% BTW kunt u terugvragen bij de belastingdienst.

Gemeentelijke duurzaamheidslening

Tegen een aantrekkelijke rente van 1,6% kunt u de verduurzaming van uw woning ook financieren met behulp van de gemeentelijke Duurzaamheidslening die voor alle inwoners van gemeente Neder-Betuwe beschikbaar is. Informatie hierover kunt u vinden op www.nederbetuwe.nl/gemeente/Beleid/Beleid_Ruimte_Wonen_Milieu_en_Duurzaamheid/SVn_Duurzaamheidslening_Neder_Betuwe_2016