Gelderland Herdenkt - 75 jaar vrijheid

Van september 2019 tot en met mei 2020 herdenken en vieren we dat 75 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Ook in Neder-Betuwe zijn er in deze periode diverse activiteiten die de gezamenlijke Comités 4/5 mei in samenspraak met de regio en met de gemeente vormgeven.

Gelderland lag van 17 september 1944 tot en met mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. In de komende tijd schenken wij ook op onze gemeentepagina’s aandacht aan de vele gebeurtenissen die plaatsvonden in onze provincie en gemeente.

In het komende jaar zijn er ook veel activiteiten en evenementen voor herdenking en viering. Ze zijn of worden gemeld op de speciale website van provincie Gelderland: www.gelderlandherdenkt.nl. Of download de gratis app.

Programma ‘Gelderland Herdenkt–75 jaar vrijheid’ is een samenwerking van Omroep Gelderland, Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds), Erfgoed Gelderland, Liberation Route Europe, Europe Remembers, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en Stichting Achterhoek Toerisme. Ook vele gemeenten zijn aangesloten.

Logo Gelderland Herdenkt - 75 jaar vrijheid