Alle ondergrondse containers toegankelijk vanaf afgelopen zaterdag

Storingen in het toegangscontrolesysteem naar verwachting deze week opgelost

Sommige van de nieuwe en bestaande ondergrondse containers van Avri, die de inwoners vanaf 1 juli gebruiken, hebben te kampen met storingen in het toegangscontrolesysteem. Avri heeft de storingen al deels kunnen oplossen. Vanaf afgelopen zaterdag kunnen alle inwoners hun afval kwijt in de toegewezen (reserve-)container.
Het kan per container verschillen hoe dit gerealiseerd wordt. Op de container komt een sticker waar opstaat welke oplossing geldt voor die container. Ondertussen werken Avri en haar ICT-partners achter de schermen doorlopend aan het oplossen van de ICT-problemen, zodat alle containers werken zoals het hoort en er geen maatwerkoplossingen meer nodig zijn. Verwacht wordt dat vrijwel al deze containers in de loop van de komende week normaal in gebruik kunnen worden genomen, afgezien van enkele gevallen waar echt iets stuk is.

Kinderziektes

Avri heeft te maken met meer kinderziektes dan was voorzien, vooral in de ICT-sfeer, in de afstemming en complexe samenwerking tussen meerdere ICT-systemen die nodig zijn om containers, passen en registratie goed te laten samenwerken. Avri neemt alle meldingen uiterst serieus, iedereen moet immers op een nette manier zijn afval weg kunnen brengen. Gelukkig functioneert het grote merendeel van de 780 containers goed en geeft geen problemen. Maar elke container die toegangsproblemen geeft, is er één te veel. Dus doet zich ergens een probleem voor, dan wordt dat zo snel mogelijk opgelost.