Afval aanbieden nieuwe stijl

Restafval in ondergrondse containers

Het is zo ver: de meeste inwoners van de acht Avri-gemeenten brengen hun restafval naar ondergrondse containers. Voor het ophalen van het andere afval: raadpleeg de afvalkalender.

Nieuwe afvalkalender 2019 op avri.nl en in Avri-app
Op de afvalkalender voor de periode van juli tot en met december 2019 staat op welke dagen Avri de containers komt legen. Voor veel inwoners veranderen de ophaaldagen. Daarom wordt aangeraden de kalender goed te bekijken.

Afvalkalender liever op papier?

Toch liever een kalender op papier? Inwoners die voor 2019 al een keer een papieren kalender hebben aangevraagd, ontvangen binnenkort (of hebben deze al gekregen) eenmalig automatisch de nieuwe kalender op papier. Andere inwoners kunnen een papieren kalender aanvragen via (0345) 58 53 53 of info@avri.nl.

Avri logo

Puntjes op de i

Op 1 juli is het werk nog niet helemaal afgerond. Zo worden de openingen aangepast van de bestaande ondergrondse containers waar nu nog 60-literzakken in passen. Op sommige containerplaatsen komt nog groene beplanting. En natuurlijk worden de tijdelijke (half)bovengrondse restafvalcontainers vervangen door definitieve containers. Er zullen zaken nog niet helemaal op rolletjes lopen, maar er wordt hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten.

Minder restafval, meer herbruikbare grondstoffen

Door zo goed mogelijk afval te scheiden blijft er weinig restafval over. Restafval kan alleen verbrand worden en dat is slecht voor het milieu. Door afval te scheiden kunnen we herbruikbaar afval opnieuw gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Het is dan niet nodig om die grondstof uit de aarde te halen. Door afval goed te scheiden dragen inwoners bij aan een prettige en gezonde leefomgeving. Het doel van de 8 Avri-gemeenten is om in 2020 75 kg restafval per persoon per jaar over te houden.