Aanpassingen parkeerterrein Dorpsplein Dodewaard

De ideeën liggen nu op de tekentafel.

Het parkeerterrein Dorpsplein Dodewaard ondergaat binnenkort aanpassingen: de in- en uitrit wordt aangepast en de laad-losstrook zal niet meer gebruikt kunnen worden om het parkeerterrein te bereiken of te verlaten. De ideeën liggen nu op de tekentafel. Naar verwachting kan het werk eind 2019 worden uitgevoerd.

 

In 2018 is het Neder-Betuws Verkeer- en Vervoerplan (NBVVP) vastgesteld na actualisatie van de vorige uit 2011. Nieuwe verkeerssituaties zijn erin opgenomen net als de aanpak van knelpunten die mede door inwoners zijn aangedragen. De situatie op het parkeerterrein Dorpsplein Dodewaard is zo’n knelpunt.
In 2019 staat het werk op de planning en is het geld ervoor beschikbaar zodat, in overleg met de betrokken ondernemers, dit werk binnenkort wordt uitgevoerd.

Aanpassingen Dorpsplein Dodewaard

Drukbezocht plein

Wethouder Stefan van Someren: “Het is bekend dat aanpassingen wenselijk zijn zodat het plein makkelijker, overzichtelijker en ook veiliger te gebruiken is. Het is dan even puzzelen wat betreft tijd, geld en overleg met betrokken ondernemers. Maar er zit nu schot in. En verder vind ik het een goed teken dat aanpassingen nodig zijn want steeds meer mensen komen hun boodschappen hier doen en maken gebruik van deze parkeerplaats.”