500ste huwelijk BABS Danja van Ingen

door jawoord Lies Jansen en Dieter Klok

1000 keer stelde Danja van Ingen-Lodder uit Opheusden de vraag: “Neem je aan tot je wettige echtgenote/echtgenoot” en evenzovele keren luidde het antwoord “Ja”.

Danja van Ingen en bruidsplaar Janen-Klok tijdens de huwelijksvoltrekking op 5 juli 2019

Op vrijdag 5 juli 2019 voltrok Danja als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Neder-Betuwe haar 500ste huwelijk. Precies twee jaar nadat zij een relatie met elkaar kregen zorgden bruid Lies Jansen uit Elst (Utrecht) en bruidegom Dieter Klok uit Ede voor dit bijzondere jubileum. Hun huwelijk werd door mevrouw Van Ingen voltrokken in de boomgaard van ‘t Veerhuis aan de Rijn in Opheusden. Het paar gaat wonen in Veenendaal.

Ceremonie

Danja van Ingen-Lodder in toga

Haar eerste huwelijk voltrok Danja in januari 1999. Zij was toen al jaren vertrouwd met de huwelijksceremonie omdat zij bij vele trouwerijen als gastvrouw fungeerde en bruidsparen en hun families begeleidde in het gemeentehuis of op andere huwelijkslocaties in de gemeente. Dat was eerst voor de toenmalige gemeente Kesteren en na de herindeling voor Neder-Betuwe. Zij hoopt nog lang Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, kortweg BABS, te blijven in dienst van gemeente Neder-Betuwe.

Collega-BABSEN

Collega-BABSen volgen verdekt opgesteld de huwelijksceremonie

Verdekt opgesteld in de boomgaard stonden collega-BABSen van Danja,

Collega-BABS'en en Danja van Ingen-Lodder

om haar na afloop gelukwensen en een presentje aan te bieden bij dit bijzondere jubileum.

Vanaf links: Jan Vermeer, Danja van Ingen, Rina Kuenen, Alike Kloosterman en Wim Holtman.

Foto's: 3JetFotografie Ochten