(ge)Zin in Fit

Heeft uw kind een goede conditie of kan die wel wat beter? Weegt uw zoon of dochter teveel en kunnen er wel wat kilo’s af? Zou uw kind graag makkelijker mee willen doen met gym of met ravotten? Wilt u graag ondersteuning bij het fitter worden van uw kind? Dan is (ge)Zin in Fit misschien wel wat voor jullie. Het is een programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

  • Heeft uw kind een goede conditie of kan die wel wat beter?
  • Weegt uw zoon of dochter te veel en kan daar wel een paar kilo af?
  • Zou uw kin graag makkelijker mee willen doen met gym of met ravotten?
  • Wilt u graag ondersteuning bij het stimuleren van uw kind om fitter te worden?

Zo ja, dan is (ge)Zin in Fit wellicht iets voor jullie

Een gezond gewicht is fijn voor een kind. Maar soms lukt dat niet zo goed, en dat is jammer. Kinderen met overgewicht kunnen minder goed meekomen met sporten, worden soms gepest en hebben soms moeite met het kiezen van kleren. Een te zwaar kind wordt vaak een te dikke volwassene. Iemand die te zwaar is heeft meer kans op hart- en vaatziekten, suikerziekte en gewrichtsproblemen. Kortom, het is belangrijk om overgewicht op jonge leeftijd aan te pakken.

Het programma (ge)Zin in Fit wordt aangeboden door de gemeente Buren en Neder-Betuwe voor deze kinderen en hun ouders.

Zo werkt (ge)Zin in Fit

Kinderen werken in groepsverband twee keer in de week, acht maanden lang aan hun conditie, kracht, coördinatie, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Elke maand staat er een bepaalde sport centraal en de sportverenigingen uit onze dorpen zijn er zoveel mogelijk bij betrokken. Als het nodig is, schakelen we een fysiotherapeut in voor een betere motorische ontwikkeling. De conditie wordt steeds beter en tegelijkertijd merken de kinderen hoe leuk bewegen is.

Ook aan het gewicht wordt gewerkt. Een diëtist geeft aan u en uw kind tijdens persoonlijke gesprekken en in groepsverband adviezen over gezond eten en hoe je dat het beste regelt; thuis, op school, in het weekend of op een feestje.

Voor wie is het programma (ge)Zin in Fit?

Het programma is bedoeld voor kinderen en jongeren met overgewicht in de leeftijdsgroep 4 t/m 12 jaar. De groepen bestaan uit maximaal 10 kinderen.

Het team van (ge)Zin in Fit

De kinderen krijgen begeleiding van een diëtiste, jeugdverpleegkundige, buurtsportcoach, sportinstructeur. Als het nodig is, wordt in overleg met de huisarts en ouders een kindfysiotherapeut ingeschakeld. Ieder kind heeft zijn of haar eigen coach.

Handig om te weten

  • De lessen zijn 2x per week op doordeweekse dagen na schooltijd
  • Eénmalige eigen bijdrage van € 65,00 per kind
  • Activiteiten vinden bij voldoende animo plaats op locatie: Gymzaal Beusichem (Beusichem), Leefstijl-club Juliën (Lienden), Sporthal De Linie (Ochten) en Sporthal De Eng (Dodewaard)
  • Aanmelding voor dit programma kan via huisarts, jeugdarts of kinderarts
  • In het team van de verpleegkundige en diëtist wordt besproken of je mee kan doen
  • Contactpersonen: