Uitnodiging: Denk mee over de toekomst van sporten en bewegen, activiteiten en accommodaties

Dinsdag 12 februari, 19.30 uur
Gemeentehuis Neder-Betuwe

Uitnodiging aan iedereen die sporten en bewegen belangrijk vindt en aan iedereen die het belangrijk vindt dat er ruimte is en blijft voor activiteiten op het gebied van welzijn en onderwijs.

Gemeente Neder-Betuwe en Sportkoepel Neder-Betuwe vragen uw en jouw inbreng voor het opstellen van een nieuwe en duurzame visie op het gebied van sporten, bewegen en accommodaties.

Leefbaarheid

Wethouder Herma van Dijkhuizen: “Een leefbaar dorp, dat maak je met elkaar en met goede voorzieningen. Er moet ruimte zijn voor sport en bewegen en voor andere activiteiten. Maar de tijden veranderen en daarmee ook gewoonten en voorzieningen. Daar moeten we samen op inspelen zodat de leefbaarheid in stand blijft. Wie kent het dorp beter dan de eigen inwoners? Kom naar de bijeenkomst en denk mee over een gezonde toekomst.”

De toekomst

Stof tot nadenken:

• Zijn er in de toekomst genoeg leerkrachten die gym kunnen geven?
  • Hoe zorgen wij ervoor dat kinderen voldoende bewegen en daardoor gezond opgroeien?
  • Hoe stimuleren we inwoners om meer te gaan bewegen?
  • Hoe kunnen we de verenigingen en organisaties verbinden met elkaar en elkaar meer laten samenwerken?
  • Op welke manier komen sportverenigingen aan meer leden?
  • Houdt elk dorp in de toekomst nog wel een eigen sportaccommodatie als steeds meer mensen ervoor kiezen om individueel te sporten?
  • Moeten we toewerken naar accommodaties die niet alleen voor sporten geschikt zijn maar ook voor allerlei andere activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, onderwijs en welzijn?
  • Moeten we toewerken naar een zogenoemde ‘Open Sportclub’ of ‘Vitaal Sportpark’?

Uw inbreng

En wat zijn uw en jouw ideeën? Waar liggen kansen en mogelijkheden? Hoe denkt u, denk jij, over bovenstaande vragen?

Welkom op 12 februari. Het belooft een leuke avond te worden. Met meerdere workshops en verhalenvertellers en een winterse verrassing. Als u vanuit uw organisatie over meerdere onderwerpen  wilt meedenken, dan kunt u het beste met meerdere personen komen.

Aanmelding kan bij Mireille van den Heuvel, e-mail mheuvel@nederbetuwe.nl of tel. 14 0488.