Idee voor een nog mooier Neder-Betuwe?

K3Delta stelt opnieuw 10.000 euro beschikbaar

Logo K3Delta

Inwoners, organisaties en bedrijven in Neder-Betuwe kunnen tot 24 maart weer meedoen aan de prijsvraag die het Landschapsfonds voor het vijfde jaar op rij uitschrijft om de gemeente nog mooier te maken. Gebiedsontwikkelaar K3Delta stelt ook dit jaar weer € 10.000,- beschikbaar voor de uitvoering van het winnende idee.

Waarover mag het allemaal gaan? Een paar voorbeelden: een wandelpad, bankjes, vlonders, aanplant van bomen en struiken. Of lesmateriaal over landschap of groen. Of iets heel anders. Een permanente voorziening of iets tijdelijks. U mag het zeggen. Als maar veel inwoners er plezier van kunnen hebben.

K3Delta

K3Delta, gespecialiseerd in duurzame gebiedsontwikkeling bij de winning van zand, grond en klei, is bezig met de realisatie van het plan Lingemeren tussen Neder-Betuwe en Buren. In 2014 sprak het bedrijf met de gemeente Neder-Betuwe af om in de komende jaren verschillende zaken, genoemd in het gemeentelijke Landschapsontwikkelingsplan, tot stand te brengen: onder andere de aanleg van Landgoed Lingedael als groen gebied tussen park Lingemeer en de snelweg A15 en Betuwespoorlijn; ook een doorgaande fiets- en wandelroute langs de Linge. Daarnaast stelt K3Delta elk jaar €10.000,- beschikbaar voor ideeën van inwoners, verenigingen en stichtingen.

De voorgaande jaren kwamen er al prachtige ideeën binnen. Zo won het afgelopen jaar het plan van Arie van Ballegoijen uit Opheusden. Hij had het idee voor een wandelroute rond de waterberging in Opheusden. Het comité van aanbeveling koos dit idee unaniem. Het wordt nu verder uitgewerkt.

Wandelpad
Wandelpad in Dodewaard, winnende project in 2016 (geopend in 2017)

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Nieuwe ideeën zijn welkom maar ook al eerder ingezonden ideeën kunnen opnieuw meedoen. Stuur uw idee zo gedetailleerd mogelijk in, uiterlijk op 24 maart 2019. Vermeld erbij: ‘Landschapsfonds Neder-Betuwe’. U kunt uw idee per post of per mail insturen. Het postadres is: K3Delta, t.a.v. Luuk Donderwinkel, Postbus 200, 6660 AE Elst (Gld). Mailen kunt u doen naar l.donderwinkel@k3.nl. Heeft u nog vragen, ook dan kunt u terecht bij Luuk Donderwinkel via 024 348 88 33 of via het hiervoor genoemde e-mailadres.

Comité van aanbeveling

Na sluiting van de inzendingstermijn neemt het comité van aanbeveling, met daarin vertegenwoordigers van de gemeente Neder-Betuwe, Het Geldersch Landschap en K3Delta, een besluit welk idee wordt uitgevoerd. Belangrijk is onder andere dat van het uit te voeren plan veel mensen plezier kunnen hebben en dat het Neder-Betuwe mooier maakt. Ook moet het goed uitvoerbaar zijn en indien nodig ook goed te onderhouden.