Echtpaar Oskam-Heutink uit Kesteren 50 jaar getrouwd

Op donderdag 24 januari 2019

Op donderdag 24 januari was het vijftig jaar geleden dat het echtpaar Oskam-Heutink uit Kesteren in het huwelijk trad. Namens gemeente Neder-Betuwe bracht wethouder Herma van Dijkhuizen felicitaties en bloemen.

Echtpaar Oskam

De heer E.J. Oskam (74 ) werd geboren in Hagestein, mevrouw H.W. Oskam-Heutink (73) in Genemuiden. In laatstgenoemde plaats trouwden zij op 24 januari 1969. De eerste tien jaren van hun huwelijk woonden zij in respectievelijk Tiel (tweeënhalf jaar) en het Limburgse Haelen. Sinds 40 jaar wonen zij in Kesteren. Het echtpaar kreeg vier kinderen en vijf kleinkinderen.

Evert Oskam werkte over de hele wereld voor Nederlandse bedrijven en verkocht hij groentezaden, kassen en kleine landbouwwerktuigen, soms gefinancierd door de Wereldbank. Hij kweekte ook siergrassen in Zimbabwe. Later werd hij leraar aan het Helicon in Geldermalsen en Boxtel (MBO) en ook in Kesteren (VMBO). Henny Oskam zorgde voor het gezin. Toen de kinderen wat groter waren pakte ze haar beroep, verpleegkundige, weer op en werkte zij meer dan twintig jaar in De Engelenburgh in Veenendaal.

Het echtpaar draagt het vrijwilligerswerk een warm hart toe. Zij zijn onder meer actief voor ouderenbond PCOB, de kerk, het vluchtelingenwerk en voor het CDA.

Echtpaar Oskam
Foto's door 3JetFotografie Ochten