Denk mee over de toekomst van sporten en bewegen, activiteiten en accommodaties

Dinsdag 12 februari, 19.30 uur in het gemeentehuis

Uitnodiging van gemeente Neder-Betuwe en Sportkoepel Neder-Betuwe:

• aan iedereen die sporten en bewegen belangrijk vindt.
  • aan iedereen die het belangrijk vindt dat er ruimte is en blijft voor activiteiten op het gebied van welzijn en onderwijs.

Wij vragen uw inbreng voor het opstellen van een nieuwe en duurzame visie op het gebied van sporten, bewegen en accommodaties. Hierbij een aantal stellingen ter voorbereiding:

• Zijn er in de toekomst genoeg leerkrachten die gym kunnen geven?
  • Hoe zorgen wij ervoor dat kinderen voldoende bewegen en daardoor gezond opgroeien?
  • Hoe stimuleren we inwoners om meer te gaan bewegen?
  • Hoe kunnen we de verenigingen en organisaties verbinden met elkaar en elkaar meer laten samenwerken?
  • Op welke manier komen sportverenigingen aan meer leden?
  • Houdt elk dorp in de toekomst nog wel een eigen sportaccommodatie als steeds meer mensen ervoor kiezen om individueel te sporten?
  • Moeten we toewerken naar accommodaties die niet alleen voor sporten geschikt zijn maar ook voor allerlei andere activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, onderwijs en welzijn?
  • Moeten we toewerken naar een zogenoemde ‘Open Sportclub’ of ‘Vitaal Sportpark’?

Uw inbreng

En wat zijn uw en jouw ideeën? Waar liggen kansen en mogelijkheden? Hoe denkt u, denk jij, over bovenstaande vragen? Kom op 12 februari naar het gemeentehuis. Inloop vanaf 19.00 uur; start om 19.30 uur.