“Muziek- of dansles en andere culturele activiteiten: ook dat kan via het Jeugdfonds Sport en Cultuur”

Culturele activiteiten voor kinderen, ze kunnen wel wat uitbreiding en reclame gebruiken. Aan Joris Maier, aanspreekpunt voor Neder-Betuwe en Buren zal het niet liggen zo blijkt uit een interview met hem door Jeugdfonds Sport en Cultuur. Met verenigingen is hij in overleg om het aanbod voor cultuur te vergroten.

Joris Maier
Joris: “Niet alleen is er overleg over een groter cultuuraanbod, we promoten het ook, want nog lang niet iedereen weet wat er allemaal kan.” 

Scholen en verenigingen

Joris Maier heeft contact met veel verenigingen. Op het gebied van muziek en cultuur bieden deze projecten aan op scholen. “Tijdens zo’n project kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur perfect onder de aandacht van leerlingen en hun familie worden gebracht. Denk aan gitaarles, zangles, scouting, toneel enzovoort.” De aanvragen voor sport en bewegen lopen uitstekend, op jaarbasis zo’n 200. Maar voor cultuur blijft de teller steken rond 15.

Wethouder Herma van Dijkhuizen: “Door deze acties vragen hopelijk  meer gezinnen een bijdrage aan voor hun kind. Culturele activiteiten zijn net als sporten en bewegen goede investeringen voor de ontwikkeling van het kind.”

Nieuwe zaken uitproberen

Joris is blij met de gelijke kansen die door de twee gemeenten worden geboden aan kinderen die het thuis financieel gezien niet breed hebben. “Daarnaast vind ik de bereidheid van lokale organisaties en verenigingen om mee te denken en in te spelen op de vraag erg prettig. Er wordt kritisch naar het eigen aanbod gekeken en men is ook niet bang om iets nieuws te proberen.

Lees het hele interview met Joris op:

https://jeugdfondssportencultuur.nl/nieuws/extra-aandacht-voor-cultuur/

Meer weten?

Neem contact op met Joris Maier via kindpakketnederbetuwe@gmail.com of kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl