Beweegpark ‘In het Riet’ klaar voor gebruik

Feestelijke opening op 13 april.

Twee jaar nadat de eerste stemmen op gingen voor de komst van een beweegpark is het nu zo ver: in de eerste weken van dit jaar is aan de Adriaan van Ostadestraat in Kesteren Beweegpark ‘In het Riet’ gerealiseerd. Het beweegpark biedt gelegenheid tot beweging en sportiviteit voor jong en oud en staat nu al klaar voor gebruik. Op 13 april zal wethouder Herma van Dijkhuizen de feestelijke opening verrichten met o.a. workshops door Olga Commandeur en Arnolds’ gym.

Plek voor jong én oud in buitenlucht

Twee jaar geleden had initiatiefgroep ‘Beweegpark in het riet’ een droom. De initiatiefnemers wilden een plek in Kesteren waar jong én oud in de buitenlucht sportief en gezond in beweging konden komen en waar bewoners elkaar konden treffen voor vitale ontmoetingen. De initiatiefgroep vindt het geweldig dat, met medewerking van de gemeente Neder-Betuwe, die droom nu is uitgekomen en het beweegpark er echt staat.

Hippe en sociale vormen van bewegen

Het beweegpark bestaat uit een toestel voor calisthenics, een bootcamptoestel voor senioren, twee sprongboxen op een ondergrond van kunstgras met belijning, omringd door een (hard)loopbaantje.  Alles bij elkaar biedt dit veel mogelijkheden, zowel hippe als sociale vormen van bewegen en het verbeteren van balans,  lenigheid, uithoudingsvermogen en motoriek.

Beweegpark

Beweegpark

Officiële opening op 13 april

Op 13 april wordt het beweegpark officieel geopend door wethouder Herma van Dijkhuizen met workshops en sportieve activiteiten door Olga Commandeur, Arnold´s gym, de buurtsportcoaches en Base Lifestyle.

De initiatiefgroep hoopt dat ook voor die tijd inwoners de weg naar het beweegpark weten te vinden. Er wordt nog druk gewerkt aan het opzetten van een activiteitenprogramma voor het beweegpark en informatie over de oefeningen aan en met de toestellen.

Meer informatie?

Wie nu al vragen heeft over het beweegpark of meer wil weten, kan een mail sturen naar Nanneke van der Heijden via nheijden@nederbetuwe.nl.