Verhalenavond over Kesteren in de Tweede Wereldoorlog

Herdenken en vieren van het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu bijna 75 jaar geleden. Reden voor het Comité 4/5 mei Kesteren om op maandag 16 december een verhalenavond te houden in Ons Dorpshuis aan de Nedereindsestraat 27a in Kesteren. Vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom voor een kopje koffie of iets anders. Om 20.00 uur starten de lezingen.

Ook in Kesteren is veel gebeurd tijdens de oorlog. Eén op de drie gebouwen was zwaar beschadigd, waarvan een deel niet meer te herstellen was.

Station Kesteren
Het station van Kesteren in puin na oorlogsgeweld

Beelden, interviews en persoonlijke verhalen

Cees Verhaaf laat beelden van Kesteren uit de oorlogsperiode zien die niet eerder zijn vertoond. Conny van der Heyden vertelt over de familie Frank uit Lienden die was ondergedoken in Kesteren en Gerrit Hendriks doet dat over de familie Cohen uit Rotterdam die eveneens was ondergedoken in dit dorp; Irene Bruning-van Zanten vertelt over de verzetsgroep van haar vader Johannes van Zanten. Henk de Jongh deelt zijn persoonlijke belevenissen tijdens de evacuatie aan het eind van de oorlog.

Tentoonstelling

Sem Arends zorgt voor een tentoonstelling van zijn uitgebreide verzameling materialen uit de Tweede Wereldoorlog uit Kesteren en omgeving. Voorafgaand aan de lezingen en na afloop is dat allemaal te zien en kan Sem erover vertellen.

Wij leven al bijna 75 jaar in vrede, maar dat is niet vanzelfsprekend. Daarom vertellen we de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. U bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.