V.O.F. H.J. Van Lutterveld teelt drie generaties lang fruit

een fruitbedrijf met passie

Met veel toewijding teelt de familie Van Lutterveld al drie generaties de lekkerste appels, peren en kersen. Wat ooit begonnen is als een gemengd bedrijf, is in de jaren uitgegroeid tot een fruitbedrijf dat nu met veel passie wordt gerund door het gezin Van Lutterveld (broers Gert-Jan en Dirk-Jan met zus Marie-Louise).

Fruitbedrijf Van Lutterveld
Op 3 december bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan V.O.F. H.J. van Lutterveld uit Kesteren. Het college stond versteld van wat er allemaal komt kijken bij het telen. Mooi om te zien hoe het bedrijf in de koeling en bewaring van zijn producten continu op zoek is naar het meest optimale klimaat om het hele jaar rond de lekkerste appels en peren bij de consument te krijgen.

Het Fruitbedrijf Van Lutterveld draagt zijn steentje bij aan de oplossing voor het klimaat- en CO2-probleem. Jaarlijks legt het met zijn boomgaarden 1.500.000 kg CO2 vast. Daarnaast  genereert het met de zonnepanelen op de daken een groot deel van zijn eigen energieverbruik.

Afgelopen jaar heeft het bedrijf samen met een collega-fruitteler gebruik gemaakt van het Lokaal Investeringsfonds (LIF). In de gemeente Neder-Betuwe kunnen samenwerkende ondernemers voor kansrijke projecten en activiteiten aanspraak maken op deze subsidie.

Op de foto een moment tijdens het bezoek aan V.O.F. H.J. Van Lutterveld uit Kesteren door het college van burgemeester en wethouders.