Navulbare waterflessen voor zo’n 3000 leerlingen basisscholen Neder-Betuwe

lekker DrinkWater

Onder het motto ‘Kies vaker voor het drinken van kraanwater!’ krijgen alle leerlingen op de veertien basisscholen in Neder-Betuwe een navulbare drinkwaterfles. De uitdeelactie is mede mogelijk dankzij de bijdrage van diverse lokale ondernemers die het, net als de gemeente en de scholen, belangrijk vinden dat jongeren gezond en gelukkig kunnen opgroeien in Neder-Betuwe.

Samen met JOGG-regisseur Joris Maier, buurtsportcoaches Roy van Roekel en Gerbert van Bemmel en Gezondheidsmakelaar School & Jeugd Charlotte Wouters delen de wethouders Herma van Dijkhuizen, Hans Keuken en Stefan van Someren de bijna 3.000 waterflessen op 18 december uit aan de schoolleiders die ze onder de leerlingen distribueren op een later moment, waarschijnlijk begin 2020.

Water: lekker, goedkoop én gezond

Gemeente Neder-Betuwe is er blij mee dat de basisscholen het drinken van (kraan) water onder de leerlingen stimuleren. Want water is gezond; veel beter dan zoete drankjes. Zo’n stimulans om water te drinken is belangrijk want veel inwoners van Neder-Betuwe hebben een ongezond gewicht.
Wethouder Herma van Dijkhuizen “Water drinken lekker, goedkoop én gezond. En het komt zomaar uit onze kranen; dat dit een voorrecht is, is iets waarbij we ook weleens stil mogen staan.” (Tekst loopt door onder afbeelding.)

Kraan 3

Duurzame flesjes en watertappunten

Duurzame waterflessen zorgen ook nog eens voor minder (zwerf)afval op en rondom de scholen. Verder zijn drie basisscholen in Neder-Betuwe van plan om in 2020 een watertappunt op het schoolplein te realiseren. Via de ‘Subsidieregeling watertappunten’ krijgen zij 75% van de kosten hiervoor vergoed.

JOGG

Gemeente Neder-Betuwe is sinds begin 2019 aangehaakt bij JOGG: Jongeren Op Gezond Gewicht. Voor de schooljaren 2019 t/m 2021 is het stimuleren van water drinken het centrale JOGG-thema in Neder-Betuwe. Met de campagne DrinkWater maakt JOGG water drinken makkelijk en aantrekkelijk. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden beter zichtbaar gemaakt. De nadruk ligt in schooljaar 2019-2020 bij de basisscholen en volgend schooljaar 2020-2021 zijn de middelbare scholen, kinderdagverblijven, voorscholen en peuter-opvangorganisaties aan de beurt.