Een evenement of activiteit organiseren? Meld of vraag het van te voren aan!

De laatste tijd zien we steeds vaker dat mensen op social media reclame maken voor een evenement of activiteit in onze gemeente. Openbaar toegankelijk, in een horecabedrijf, op openbare plaatsen of andere voor publiek toegankelijke gebouwen. In de meeste gevallen moet de organisator volgens de wet- en regelgeving een melding doen of een vergunning of ontheffing aanvragen.

Hoe melden of aanvragen?

U kunt voor het aanvragen of melden van een evenement of activiteit een formulier downloaden via de Digitale balie van de gemeentelijke website www.nederbetuwe.nl. Zoek onder de ‘E’ van ‘Evenement of activiteit organiseren’.

Termijn van aanvragen of melden

Een aanvraag voor een vergunning moet u minimaal acht weken voor de datum van het evenement of de activiteit indienen, liefst nog eerder. Voorafgaand aan een besluit moet de gemeente bij sommige aanvragen advies vragen aan de politie, brandweer of GHOR (Veiligheidsregio Gelderland-Zuid).

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met de heer J. Vermeer of mevrouw M.L.C. Guiljam-van der Vegt van de Fysieke Pijler, team Vergunningverlening. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0488 en dan inspreken: Neder-Betuwe. Gebruikt u ook deze link voor meer informatie.