Uitnodiging: Week van de Alfabetisering 1 - 9 september

Kom in actie tegen laaggeletterdheid

Weet u dat 11-13% van de Neder-Betuwse inwoners moeite heeft met lezen en schrijven?

Laaggeletterdheid gaat ook over rekenen en digitale vaardigheden. Dit heeft invloed op heel veel vlakken in het leven, van meedoen in de maatschappij tot het kunnen betalen van rekeningen tot het kunnen lezen van doktersrecepten. Daarom vinden we het belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Maak gebruik van het aanbod activiteiten in Neder-Betuwe!

Leerpunt Kesteren

Volwassenen die er moeite mee hebben om bijvoorbeeld belangrijke brieven goed te begrijpen, een online formulier in te vullen, te rekenen, een bijsluiter te lezen of zelf een brief of e-mail naar een instantie te schrijven, zijn van harte welkom bij het Leerpunt Neder-Betuwe. Hier wordt de mogelijkheid geboden om te oefenen met schrijven, lezen, appen, mailen, een formulier invullen etc. Een docent van ROC Rivor helpt u.

U kunt gratis binnen lopen. Elke maandagochtend van 9:00 – 11:00u. Bibliotheek in Ons Dorpshuis, Nedereindsestraat 27a, Kesteren.

Klik&Tik Dodewaard: Leer omgaan met computer en internet

Je bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Wil je vaardiger worden in het gebruik van internet? Ben je een beginnende computergebruiker en wil je in een veilige omgeving oefenen op de pc? Kom dan eens langs tijdens het wekelijkse, gratis inloopspreekuur Klik & Tik.

Elke maandag van 14:30 tot 16:00u in de Bibliotheek Dodewaard. Meer informatie over Klik & Tik vind je op www.bibliotheekrivierenland.nl/klikentik.

Praathuis Dodewaard: Oefen je Nederlands

Is de taal die je als kind leerde spreken een andere taal dan Nederlands? Wil je dat je goed kan praten met Nederlanders en andere mensen? Je leert een taal goed te spreken door die taal vaker te spreken! Syriër, Afghaan, Birmees, Iraniër, Pool, Irakees, Rus of waar je ook maar geboren bent: kom op maandagavond naar het wekelijkse Praathuis in Bibliotheek Dodewaard. Er zijn vrijwilligers die met je praten, in het Nederlands. En jij praat met hen, in het Nederlands. Die vrijwilligers zijn er elke maandagavond van 19.00 - 20.00 uur. Elke keer praten we met elkaar over een ander onderwerp.

Het Praathuis Dodewaard is voor iedereen die beter Nederlands wil spreken. Vraag buren, kennissen en vrienden ook te komen! Hoe meer mensen, hoe leuker en leerzamer het wordt! De bijeenkomsten zijn gratis. Kom gezellig langs!

Wethouder Herma van Dijkhuizen met vier kinderen
Wethouder Herma van Dijkhuizen: "Lezen en schrijven zijn vaardigheden die je nodig hebt om je te kunnen redden in het leven. Ook in Neder-Betuwe heeft 11 tot 13% van onze inwoners hier moeite mee. Voor hen is het lastig om ‘mee te doen’. Daar moet verandering in komen. Wilt u meehelpen?"