Uitnodiging Opvoedweek: samen in gesprek over autisme

Landelijke opvoedweek van 7 t/m 12 oktober

Ook dit jaar is er een bijeenkomst over autisme georganiseerd vanuit preventieteam NederBetuweBloeit! van de gemeente met het Expertisecentrum van MEE Gelderse Poort. Met Brian Blocks als visueel hulpmiddel gaan we in gesprek over autisme. Hoe werkt het in een hoofd met autisme en zonder? Wat zijn de verschillen en hoe kun je hier als ouder, partner of familielid in het contact mee omgaan? Wat werkt wel en wat niet?

Logo Neder-BetuweBloeit! 150

Logo MEE Gelderse Poort
Voor wie?

Voor ouders, partners of familieleden van mensen met autisme uit de gemeente Neder-Betuwe. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen, dus meld je snel aan.

Opvoedweek autisme

Wat gaan we doen?

Het doel van de avond is om meer begrip en inzicht te krijgen in autisme van binnenuit. Daarnaast kunt u met andere ouders informatie en ervaringen uitwisselen om van elkaar te leren. Wij nodigen ouders en andere belangstellenden van harte uit om bij deze avond aanwezig te zijn. Marian Eijkenaar, consulent autisme van het Expertisecentrum van MEE Gelderse Poort begeleidt de avond.
Reacties van deelnemende ouders zijn:
“Fijn om op deze manier informatie uit te wisselen“
“Door het visueel te maken wordt het inzichtelijk”
“Duidelijke uitleg en prettige persoonlijke begeleiding”

Wanneer?

Voor 7 oktober van 14.00 uur tot 15.30 uur

Door wie?

Door Marian Eijkenaar van het expertisecentrum van MEE Gelderse Poort.

Locatie?

Gemeentehuis te Opheusden, burgemeester Lodderstraat 20.

Meedoen?

Opgeven bij Jacqueline van de Pol, via de mail: opvoedweek@nederbetuwe.nl.