Welkom op zaterdag 13 april bij de opening van Beweegpark in ’t Riet in Kesteren

aan de Adriaan van Ostadestraat

Op  zaterdag 13 april om 14.00 uur opent wethouder Van Dijkhuizen van Neder-Betuwe in Kesteren het ‘Beweegpark In ’t Riet’ aan de Adriaan van Ostadestraat. Olga Commandeur, bekend van ‘Nederland in Beweging’ doet de warming-up waarna tot 16.00 een sportief programma volgt met activiteiten voor jong(er) tot en met oud(er). Met een gezonde traktatie na afloop. Trek je sportieve schoenen aan en doe mee!

Beweegpark

Het programma

  • 14:00 uur: Warming up - Olga Commandeur
  • 14:15 uur: Officiële opening - wethouder Herma van Dijkhuizen
  • 14:30 uur: Clinic senioren - Olga Commandeur: Over het beweegtoestel voor ouderen; een toestel dat zich leent voor oefeningen voor balans, motoriek en veilig bewegen
  • 15:00 uur: Demo calisthenics – Mats van Arnold’s gym: Hoe beginners en gevorderden aan spiercoördinatie en core kunnen werken
  • 15:30 uur: Kinderen in beweging – buurtsportcoaches: Bootcampachtige oefeningen

Bekijk hier de flyer.

Een beweegpark voor jong en oud  

Bewegen is belangrijk voor de gezondheid, een lekker fit gevoel en een betere weerstand. Maar in je eentje in beweging komen is niet altijd makkelijk. Dit inspireerde een groep inwoners van Kesteren tot het idee om een plek te ontwikkelen waar jong en oud samen sportief in actie kunnen komen. Die plek is het beweegpark aan de Adriaan van Ostadestraat geworden. Het beweegpark bestaat uit een toestel voor calisthenics, een bootcamptoestel voor senioren, twee sprongboxen op een ondergrond van kunstgras met belijning, omringd door een (hard)loopbaantje.  Alles bij elkaar biedt dit veel mogelijkheden zowel hippe als sociale vormen van bewegen en het verbeteren van balans, lenigheid, uithoudingsvermogen en motoriek.

Meer weten over bewegen op het Beweegpark

Het is de bedoeling dat de inwoners van Kesteren, alleen, met een maatje of een groep, de weg weten te vinden naar het beweegpark. En dat ze leren welke oefeningen ze kunnen doen en ook hoe met en op de toestellen. De clinic’s  en demo’s op 13 april geven hiertoe een eerste aanzet. Daarna zullen op meerdere momenten clinics, workshops en activiteiten op het beweegpark worden georganiseerd. En er zijn vergevorderde plannen voor een beweegkwartet met oefeningen.

Meer weten over de activiteiten op het beweegpark? Volg ‘beweegpark Kesteren’ op Facebook.