Herdenkingen in Neder-Betuwe op zaterdagavond 4 mei.

Organisatie: plaatselijke Comités 4&5 mei

4 mei is het 2 minuten stil

Echteld

19.00 uur: Herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk en aansluitend kranslegging bij het monument. Na de herdenking is er koffie in dorpshuis De Hoge Hof.

Ochten

19.30 uur: Herdenking en kranslegging bij het monument bij Hervormde Kerk aan de Kerkstraat. Na de herdenking is er koffie, thee of limonade, aangeboden door de Oranjevereniging. Locatie Dorpshuis aan het Dokter M. van Drielplein. Aansluitend geven leerlingen van de drie basisscholen een presentatie van de door hen geadopteerde monumenten.

Kesteren

19.30 uur: Herdenking en kranslegging bij graf Johannes van Zanten op de oude begraafplaats aan de Nedereindsestraat. Verzamelen om 19.15 uur bij ingang begraafplaats. Na de herdenking is er koffie in Ons Dorpshuis.

Opheusden

19.00 uur: bloemlegging bij oorlogsgraven op oude begraafplaats, gevolgd door stille tocht  naar monument voor het gemeentehuis waar om 19.30 uur de ceremonie van herdenken en kranslegging plaatsvindt. Na de herdenking is er koffie in het gemeentehuis.

Dodewaard

19.15 uur: verzamelen op parkeerterrein begraafplaats Kalkestraat. 19.20 uur stille tocht langs monument en Britse en Australische oorlogsgraven. Daarna naar het monument aan de Pluimenburgsestraat voor herdenking en kranslegging.

Vrijheid geef je door