Delegatie Pepowo en Pakoslaw op bezoek in Neder-Betuwe

Excursies in het teken van 'zorg'

Een delegatie van onze Poolse partnergemeente Pepowo en het naburige Pakoslaw waren op 10 en 11 april op werkbezoek in Neder-Betuwe.

Op woensdagochtend werd de groep ontvangen in het gemeentehuis waar burgemeester Jan Kottelenberg hen en de leden van de Stichting Pepowo/Neder-Betuwe welkom heette.

Thema: Zorg

Het programma stond in het teken van het thema ‘zorg’. In het gemeentehuis gaven medewerkers van de afdeling sociale pijler een presentatie en uitleg over hoe de zorg aan de inwoners van Neder-Betuwe is geregeld. Excursies volgden naar zorgcentrum Het Anker en het Kernpunt in Kesteren.

De volgende dag werd een bezoek gebracht aan het Van Lodenstein College en De Schutse in Kesteren, aan de Stichting Kinderen van de Voedselbank in Dodewaard, de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Opheusden en het Nationaal Fruitpark in Ochten.

De Poolse gasten verbleven vooral in gastgezinnen. Vermeldenswaard is dat de twee (nieuwe) Poolse burgemeesters en hun echtgenoten de eerste gasten waren in het nieuwe Nationaal Fruithotel aan de Bonegraafseweg in Ochten.

Delegatie uit Polen

De delegatie uit Pepowo en Pakoslaw en de leden van Stichting Pepowo/Pakowlaw. Links van burgemeester Kottelenberg de nieuwe burgemeester van Pepowo, de heer Grzegorz Matuszak; rechts van hem de nieuwe burgemeester van Pakoslaw, de heer Piotr Skrzypek.