Vitaliteitstest en informatiedag 55+ Kesteren op 6 oktober

In sporthal De Leede Kesteren

Hoe vitaal bent u? Weet u welke sociale initiatieven en verenigingen er in uw buurt zijn? Kent u de mogelijkheden om te bewegen en te sporten? Op deze vragen kunnen inwoners van 55 jaar en ouder uit Kesteren een antwoord krijgen als zij op zaterdagochtend 6 oktober naar verenigingshal De Leede in Kesteren komen. Deze groep inwoners is via een persoonlijke brief uitgenodigd en kunnen zich via de antwoordkaart tot 26 september 2018 opgeven. Vervolgens ontvangen zij bericht op welk tijdstip zij tussen 09.00 en 12.00 uur aan de beurt zijn voor de testonderdelen.

Deze dag met vitaliteitstest en informatiemarkt is een initiatief van gemeente Neder-Betuwe en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Neder-Betuwse buurtsportcoaches, de huisartsenpraktijken uit Kesteren, beweegaanbieders en vertegenwoordigers van (sociale) verenigingen en clubs.

Inwoners Ochten worden getest op vitaliteit tijdens de vitaliteitsdag in de sporthal Ochten

Tijdens de Vitaliteitsdag in Ochten, februari 2018

Doel

Doel van deze dag is dat inwoners inzicht krijgen in hoe vitaal ze zijn en om ze te laten kennismaken met de mogelijkheden op het gebied van bewegen en sociale bezigheden. Want een breed sociaal netwerk en meer bewegen helpt mee om vitaal te blijven. Inwoners kunnen ook hun eigen wensen kenbaar maken.

Het zuurstofgehalte is zojuist bij een deelnemer aan de Vitaliteitsdag Ochten gemeten

Het resultaat na een test.

Diverse onderdelen

De tests worden afgenomen door goed geïnstrueerde mensen en bestaat uit verschillende onderdelen zoals het invullen van een vragenlijst, bloeddruk meten, BMI bepalen (lengte en gewicht), handknijpkracht, beenkracht, reactietest, handvaardigheidstest, schouderlenigheid, lopen en keren, wandeltest en zo meer.

Verschillende deskundige lokale zorgaanbieders zijn ter ondersteuning aanwezig.

Daarnaast kunnen inwoners kennismaken met aanbieders van sporten en bewegen, verenigingen en clubs op bijvoorbeeld het gebied van zang, muziek, schilderen en andere creatieve uitingen.

Andere dorpen

Een dergelijke dag werd met succes in oktober 2017 in Dodewaard en in februari 2018 voor Echteld, IJzendoorn en Ochten gehouden. Begin 2019 is Opheusden aan de beurt.

Meer informatie:

Joris Maier, buurtsportcoach gemeente Neder-Betuwe, t. 06-48 07 25 63 / e. joris@healthclubjulien.nl