Succesvolle dag laanboomteelt, opening ‘Laanboomroute Betuwe’

Ondertekening intentieverklaring voor convenant Tree Centre Opheusden / gemeente Neder-Betuwe

Zaterdag 22 september stond Opheusden en omgeving in het teken van de laanboomteelt. De open dag ‘Kom in de Kwekerij’ trok zo’n 1000 bezoekers, een nieuwe fietsroute van 77 kilometer tussen de laanbomen is geopen en de intentieverklaring tussen Tree Centre Opheusden en de gemeente ondertekend voor een nog mooier Neder-Betuwe. De rotonde bij het Agro Business Centre is geheel in stijl.

Kom op de kwekerij

“Kom op de kwekerij!” Kees van Rooijen, voorzitter van Tree Centre Opheusden (TCO), en wethouder Hans Keuken nodigden namens een aantal boomkwekers uit Opheusden en Dodewaard de vele belangstellenden uit om de teelt van laanbomen en de demonstraties van dichtbij te bekijken en meer te horen over de ontwikkelingen in de laanboomteelt. Dat was mogelijk bij de kwekerijen van B&P Boomkwekerijen en Combinatie Mauritz in Opheusden en De Batouwe in Dodewaard.

Start 'Kom op de kwekerij' bij B & P Boomkwekerijen in Opheusden

Wethouder Hans Keuken

Wethouder Hans Keuken:  "Kom op de kwekerij!'

Laanboomroute Betuwe

De nieuwe fietsroute ‘Laanboomroute Betuwe’ werd - uiteraard op de fiets - door de wethouders Wijnte Hol van Overbetuwe en Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe en voorzitter Kees van Rooijen van TCO geopend. De route heeft een totale lengte van 77 kilometer langs de kwekerijen, recreatie- en horecabedrijven in Overbetuwe, Neder-Betuwe en Buren. De route is uitgezet langs het bestaande fietsknooppuntennetwerk en kan ook in kleinere rondjes van ongeveer 20-25 km worden gefietst. In samenspraak met de laanboomtelers, recreatie- en horecabedrijven en de gemeenten wordt de laanboomroute verder uitgewerkt en voorzien van informatieborden, rustpunten, bankjes en prachtige laanbomen. Kijk op www.gelderseroutes.nl/laanboomroute

Opening fietsroute Laamboomroute Betuwe' (vanaf links) wethouder Wijnte Hol van Overbetuwe, wethouder Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe en Kees van Rooijen van TCO.

Opening fietsroute 'Laamboomroute Betuwe' (vanaf links) wethouder Wijnte Hol van Overbetuwe, wethouder Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe en Kees van Rooijen van TCO.

Intentieverklaring voor Convenant TCO en gemeente

De open dag en de opening van de laanboomroute waren ook het decor voor de ondertekening van de intentieovereenkomst om te komen tot een convenant tussen TCO - de organisatie waarin ruim 160 boomkwekers zijn verenigd- en gemeente Neder-Betuwe. Met als doel dat nog meer dan nu de openbare ruimte in overleg wordt ingericht. Het maakt Neder-Betuwe nog mooier en de boomkwekers hebben er extra etalage bij.

Intentieverklaring met twee appels als presse papier

Na de ondertekening van de intentieverklaring voor het convenant door Kees van Rooij¬en namens Tree Centre Opheusden en wethouder Stefan van Someren van Neder-Betuwe.
Na de ondertekening van de intentieverklaring voor het convent, links Kees van Rooijen (TCO) en rechts wethouder Stefan van Someren van Neder-Betuwe.

Rotonde bij ABC

De rotonde bij het Agro Business Centre (ABC) bij Opheusden is geadopteerd door Tree Centre Opheusden. Vlak bij de locatie waar het Laanboomgebouw gaat verrijzen. De aanleg is uitgevoerd door TCO in nauwe samenwerking met Van de Bijl & Heierman. TCO neemt het onderhoud van het groen op deze rotonde voor z’n rekening. De dank van gemeente Neder-Betuwe is groot.

Rotonde bij het Agro Business Centre met de woorden: 'Tree Centre Opheusden'

Rotonde bij het Agro Business Centre

Kwekerij in Neder-Betuwe

Op de kwekerij tijdens de open dag